over groenman

Groenman helpt om meer natuurrijk groen op mensenmaat in onze versteende samenleving te brengen. Ruimte waar je avontuurlijk in kan spelen of net volledig tot rust kan komen.

Groenman is een ontwerper die graag zelf de handen uit de mouwen steekt en groepen kan begeleiden bij kleine of grote projecten.

visie

Natuur in de stad, het is kinderspel!

Groen in de stad kan zonder dure speeltoestellen toch enorme speelkansen bieden voor kinderen. Stukjes natuur hebben niet enkel een ecologische meerwaarde maar bieden voor jong en oud een uilaatklep bij uitstek.

Kortom iedereen heeft recht op een stukje natuur in zijn of haar leefwereld.

werkwijze

Groenman is gespecialiseerd in natuurlijke schoolspeelplaatsen en kinderdagverblijven maar ontwerpt ook groenzones in publieke en private ruimte. Door te werken met eenvoudige oplossingen en aanleg in eigen beheer kan je zelfs met kleine budgetten heel veel veranderen.

Groenman maakt zoveel mogelijk gebruik van inheemse en wilde planten en benut de aanwezige elementen en materialen maximaal.

ontwerp, advies en droomplannen

Groenman staat voor ontwerp, advies, workshops en participatieve aanleg van natuurlijke buitenruimte. Door breed overleg komen we samen tot een goed ontwerp voor een groenere omgeving vol leven.

participatieve aanleg

Groenman biedt zowel aanleg als begeleiding van vergroeningswerken aan. Samen leggen we onze talenten op tafel. Hoe meer je zelf doet hoe haalbaarder de droom. Vele handen, jong en oud maken licht werk. Zelfs de allerkleinsten kunnen een steentje uitbreken.